Terug

Wie ben ik: Alexandra Hendriks

“Ik wilde wel eens ervaren hoe het er in een sterren restaurant aan toe gaat.

Alexandra Hendriks – 28 jaar – Arnhem – gastvrouw

(inmiddels is Alexandra F&B manager bij Hotel Klein Zwitserland)

Hoe ben ik in de horeca terecht gekomen:

Eigenlijk heeft de horeca mij van jongs af aan getrokken. M’n ouders hebben elkaar leren kennen toen ze samen in een restaurant werkte, het zit dus een beetje in m’n bloed. Later had mijn vader een eigen bedrijf en hielp ik daar graag mee met inkopen doen, naar gasten om offertes te maken en helpen in de keuken. Toen ik wat ouder was mocht ik ook mee helpen in de bediening.align=”right” Dat vond ik zo leuk dat ik na de middelbare school de opleiding horeca manager/ondernemer ben gaan volgen op de Vakschool in Wageningen. Hier voelde ik me helemaal thuis.

Waarom is de Kromme Dissel speciaal voor jou en waarom ben je hier komen werken:

Ik ben, voor dat ik bij De Kromme Dissel aan het werk ging, 4 jaar als F&B supervisor werkzaam geweest bij Bilderberg hotel de Buunderkamp en had natuurlijk al eens van de Kromme Dissel gehoord. Toen de F&B manager van Hotel de Buunderkamp overstapte naar Hotel Klein Zwitserland vroeg ik hem eigenlijk gelijk of het niet eens mogelijk was om eens een dagje stage te lopen bij De Kromme Dissel. Ik wilde wel eens ervaren hoe het er in een sterren restaurant aan toe gaat. Dit was gelukkig mogelijk en ben ik, na een dagje mee te mogen lopen, zo enthousiast geworden van de passie, het enthousiasme en het niveau waarop er gewerkt wordt, dat ik ook deel uit wilde maken van dit team. Toevallig kwam er kort daarna een functie vrij en mocht ik één november beginnen. Elke dag ga ik weer met even veel plezier naar het werk en kan ik ook weer nieuw dingen leren.

Wat is jou mooiste moment in de Kromme Dissel:

Sinds de korte tijd dat ik hier werk, hebben zich natuurlijk nog niet heel veel momenten voor gedaan. Wat ik wel erg leuk vond was kerst. De gasten die zich speciaal aankleden voor deze gelegenheid en die in de kerstsfeer met live muziek helemaal in de watten worden gelegd. Dit is voor mij genieten. Ook erg leuk dat op tweede kerstdag het team aan het eind van de avond ook kerst viert met een cadeautje en gedichtje voor elkaar en zo het jaar mooi afsluit.