Terug

Wat drink jij in de herfst?

ronnie met champagne-0947
Wat schenkt sommelier Ronnie Brouwer in de herfst?

champagne-0996

Het word weer kouder buiten, er wordt niet meer gesproken over droogte en de warme jassen komen weer tevoorschijn. Na een prachtige zomer met heerlijke lunches en diners op het terras heb je behoefte aan warmte. Je reserveert een tafel bij De Kromme Dissel. Daar aangekomen, na een tocht door het regenachtige herfstweer, neem je plaats aan tafel. Uiteraard word er dan gevraagd: mag ik alvast iets lekkers voor u inschenken? En de vraag die we dan vaak terug krijgen is: wat zou u adviseren?

Als advies zullen we niet hetzelfde geven als een paar weken geleden. Dan zouden we bijvoorbeeld de lekker frisse rosé: Cava Brut nature als suggestie doen. Deze cava is namelijk beendroog en hoog in de zuren. Precies wat je wil op het zonnige terras. Maar in de herfst wordt het anders. Ons lichaam heeft dan minder behoefte aan verkwikkende zuren en meer behoefte aan rijpe zachte smaken. Onze suggestie zal nu een Champagne zijn van Robert Charlemagne.

En dan kiezen wij ‘De Blanc de Blancs Réserve Brut’. champagne fles-0995Dat is natuurlijk niet zo maar een Champagne, dit is een Grand Cru vanuit het befaamde Grand Cru dorp Le Mesnil- sur- Oger. Deze Champagne is zacht en romig in de beleving met enorm veel diepgang en een goede lengte. Zo proberen ook wij, net als de koks, in te spelen op het seizoenen en de wisselende omstandigheden.

Welkom in de herfst bij De Kromme Dissel!

Ronnie Brouwer