Terug

Van Heteren naar Puligny Montrachet

Door Mark Snoek.

Eerder dit jaar heb ik een aantal inspirerende wijnreizen gemaakt door de Franse streek Bordeaux en Oostenrijk georganiseerd door het Nederlandse Gilde van Sommeliers. Deze zomer wilde ik mijn vakantie combineren met mijn passie en de Franse wijnstreken Champagne en Bourgogne van mijn verlanglijstje doorstrepen: maar nu op eigen houtje, samen met mijn vriendin Frauke.

Gelukkig deel ik mijn enthousiasme voor wijn met haar en kunnen we ook samen op zoek naar bijzondere wijnhuizen. We gooien de tent achter in de auto en vertrekken vanuit Heteren richting het zuiden. De navigatie ingesteld op Reims, de bekendste Champagnestad in de streek. Na een prima reis zetten we onze tent op, op de Camping Municipal in de buurt van Reims. Tijdens het zoeken naar wijnhuizen waar we naar binnen mochten gaan, hebben we twee dagen rondgetoerd en genoten van het heuvelachtige landschap en het mooie weer.

Deze missie was geslaagd, we vonden verschillende kleine Champagnehuizen
waar ik nog nooit van gehoord had.
Met liefde en vakkundigheid maken zij ieder een unieke Champagne.
En dat proefde heerlijk!mark (1 van 1)
Nadat we de tent weer hebben ingepakt, gaan we een stukje zuid- oostwaarts.
Tijdens de reis kijk ik al mijn ogen uit, overal langs de wegen zie je wijnvelden zover je kunt kijken. We hebben als eindbestemming Meursault, Côte de Beaune, Bourgogne. Deze streek staat bekend om wereld’s mooiste witte wijnen en hier zoeken we een mooi plekje voor de tent met de missie om op het wijngoed van Puligny Montrachet een ‘premier cru’ te drinken.

Van deze wijntrip, zijn wij van dit gebied het meest onder de indruk, je ziet dat hier wijn echt in de cultuur zit. Er zijn authentieke kelders die overal onder de stad Puligny Montrachet doorlopen. Iedereen drinkt hier de lokale wijnen en het is voor ons natuurlijk geen straf hier aan mee te doen. De missie is geslaagd, met een glas Bienne vue Bâtard, één van de Grand Cru’s van deze streek, sluiten wij de vakantie en wijnreis af.

We hebben lekker kunnen ontspannen, toch ook veel mogen leren maar vooral heerlijke wijnen geproefd met fantastisch weer. Wat wil je nog meer…