Terug

USA Ribeye van de BBQ

Wordt het niet weer eens tijd om de BBQ aan te zetten?

USA Black Angus ‘dry age’ ribeye
600 g ribeye

Steek de BBQ aan. Breng de ribeye op smaak met zout en peper en bedek met olie. Laat de pan walmen en schroei het vlees om en om dicht. Houd het vlees continu in beweging. Leg het vlees 3 minuten op de BBQ en draai af en toe om. Laat het vlees op een warme plek 10 minuten rusten en snijd in plakken.

Polenta

½ l kippenbouillon, 100 gr. polenta (maïsmeel), 75 gr. boter, 50 gr. geraspte Parmezaanse kaas.

Breng de bouillon met de boter aan de kook. Voeg de polenta toe en roer dit nog even goed door op het vuur. Giet dit mengsel in een ovenschaal en dek die af met bakpapier. Zet de schaal 45 minuten in een voorverwarmde oven op 150 graden. Spatel nu de Parmezaanse kaas erdoor en dek weer strak en plat af met bakpapier. Laat de polenta goed afkoelen in de koelkast. Snij als de polenta is afgekoeldin de gewenste vorm. Bloem de polenta en frituur ze goud bruin.

Groenten garnituur

1 st romanesco, 4 st groene asperge, 4 bosuitjes, 8 bl. Postelijn, 4 bl bietnblad, 1 geroosterde biet (bietole arrosto)

Kook de asperges en bosui gaar. Roer warm met boter en bouillon. Rasp de romanesco op een fijne rasp en serveer hoopjes tussen de groenten. Snijd de geroosterde biet in ongelijkmatige stukken en serveer met dressing aangemaakte postelijn en bietenblad.