Terug

Tonny’s pompoensoep

Pompoenen worden al eeuwen lang gegeten. Van oorsprong komen ze uit Mexico en werden al zo’n 8000 jaar v.Chr. verbouwd. Tijdens de gouden eeuw werden de pompoenen in Europa geïntroduceerd. Ze staan symbool voor Halloween en wij maken er soep van!

ingrediënten:
900 g pompoen
25 g verse gember
50 cl crème fraîche
2 st limoenblad
1 st citroengras
1 st rode ui
1 st Spaanse peper
125 g roomboter.
1 tl kurkuma.
1 l bouillon
4 dl kokosroom
1 st sinaasappel (rasp en sap)

Schil de rode ui en pompoen. Verwijder van de pompoen de zaden. Snijd de rode ui, pompoen, Spaanse peper, gember en citroengras in kleine stukken van ongeveer 1 cm. Smelt de boter in een kookpan en fruit hier, op middelhoog vuur, de gesneden groenten in aan. Voeg vervolgens de kurkuma en limoenblad toe, fruit dit even mee en blus het geheel af met de groentebouillon, kokosroom en crème fraiche. Rasp de sinaasappel in de pan en knijp vervolgens de sinaasappel uit. Laat het geheel een half uur zachtjes koken. Zeef de soep en breng op smaak met zout en peper naar smaak.

Eet smakelijk!

Tonny Berentsen