Terug

Wie ben ik? Tom Lamers

Tom onder brug (1 van 1)“Voor mij was de stap naar een culinaire opleiding snel gemaakt”

Tom Lamers-28 jaar-Duiven-Sous chef

Hoe ben ik in de horeca terecht gekomen:

Toen ik een jaar of 13 was begon ik als bijbaantje bij mijn oom Wout in de keuken van Zalencentrum Berentsen in Loo. Daar raakte ik enthousiast, de omgang met producten en het werken met mensen, vond ik erg leuk en interessant. De gevulde eitjes van oom Wout zal ik nooit meer vergeten! Voor mij was de stap naar een culinaire opleiding snel gezet. Ik begon de koksopleiding aan de Vakschool Wageningen. Na verschillende stages in de regio te hebben gedaan, o.a. ook bij de Kromme Dissel, haalde ik mijn opleiding, maar ik wilde mij verder ontwikkelen.

Ik heb me toen aangemeld bij de Cas Spijkers Academie in Boxmeer en werd uitgenodigd me te komen bewijzen. Ik moest een ‘blackbox’ koken voor de grote man, Cas Spijkers zelf. Dit was erg spannend natuurlijk, maar ook een hele eer! Na twee weken kreeg ik van hem persoonlijk bericht dat ik mocht beginnen met de opleiding.

Als leerbedrijven tijdens de Cas Spijkers Academie heb ik gewerkt bij Het Nonnetje in Harderwijk en bij de Bokkedoorns in Overveen. In 2012 rondde ik de opleiding met succes af en ben toen gaan werken bij Parkheuvel in Rotterdam. 

Waarom is de Kromme Dissel speciaal voor jou en waarom ben je hier komen werken:

Na mijn stagetijd vroeger, is het contact met de Dissel nooit verwaterd. Het blijft voor mij een bijzondere topzaak! Het is dan ook speciaal voor mij dat ik deze kans kreeg om terug te komen als ‘chef de partie’.

Wat is jou mooiste moment in de Kromme Dissel:

Eigenlijk was dat een moment voordat ik hier werkte, zo’n twee jaar geleden. Toen deed ik mee aan de Olympische Spelen (de kookversie). Een kookwedstrijd die elke vier jaar gehouden wordt. Tijdens de voorbereiding op deze wedstrijd had ik wat technische problemen en kon ik bij de Kromme Dissel terecht om me goed voor te bereiden op deze wedstrijd. Toen hebben ze me in de keuken ook geholpen met laatste details in de gerechten en niet voor niets, deze wedstrijd hebben we gewonnen!