Terug

Nieuw kookboek Lekker op z’n Liemers “onbegrensd”

HEELSUM, 20 mei 2019 — De twee bevlogen souschefs Tom Lamers en Sierk Buwalda van restaurant De Kromme Dissel in Heelsum hebben hun tweede eigen kookboek ‘Lekker op z’n Liemers’ gelanceerd. Het boek is maandag 20 mei gepresenteerd in het restaurant waar beide sous-chefs werkzaam zijn: De Kromme Dissel* in Heelsum.  Het eerste exemplaar van het boek is door chefkok Tonny Berentsen uitgereikt aan levensgenieter, oud-burgemeester Duiven maar bovenal trotse ambassadeur van De Liemers, Henk Zomerdijk.

Lekker op z’n Liemers “onbegrensd”

In het verhalende kookboek gaan de twee sterrenkoks op avontuur in de Gelderse plattelands streek De Liemers. Tom Lamers, geboren en getogen in Loo, laat zijn Friese collega en vriend Sierk Buwalda zien wat er zo allemaal geteeld, gebrouwen en gebakken wordt in deze groene regio. Met de fotocamera in de aanslag bezoeken zij vijftien lokale bedrijven en maken met hun mooiste producten heerlijke gerechten. In dit kookboek delen zij de recepten en lees je de persoonlijke verhalen van de boeren, telers en ambachtslieden uit de streek.

Tom Lamers
Opgroeiend tussen de akkers en groentekassen, heeft Tom in De Liemers zijn smaak ontwikkeld. De laatste jaren is hij werkzaam als kok in diverse sterrenrestaurants en heeft nationaal en internationaal met bijzondere streekproducten mogen werken. Hij werkte bij Parkheuvel**, De Bokkedoorns** en Het Nonnetje** en is lid van het Culinary team the Netherlands.

Sierk Buwalda
Als echte Fries kent Sierk als geen ander het belang van streekproducten en de waarde van de authentieke smaken. Ook Sierk werkt al jaren op sterrenniveau in verschillende restaurants als Kaatje bij de Sluis* en De Heeren van Harinxma*. Inmiddels werkt hij al een geruime tijd met plezier bij De Kromme Dissel, waarvan 12 jaar als souschef. Naast het koken heeft hij veel ervaring met food-fotografie en maakte voor De Kromme Dissel al drie kookboeken.

Social Media
De grenzeloze avonturen van Tom en Sierk laten zich niet beperken tot dit boek alleen. Online komen de bijzondere verhalen tot leven in de vele videoreportages op locatie. Deze zijn te vinden op het YouTube-kanaal, Facebook en Instagram.

Het kookboek Lekker op z’n Liemers ‘Onbegrensd is te koop voor 15,00 bij De Kromme Dissel.