Terug

Rick Paardekooper nieuwe stagiaire in de keuken

Rick Paardekooper18 jaar, Veenendaal, student vakschool Wageningen (uit dienst).

Hoe ben je bij de Kromme Dissel terecht gekomen?

Op dit moment doe ik de koksopleiding aan de vakschool in Wageningen.
Voor deze opleiding moet ik tien weken stage lopen en werd door Chef Tonny aangenomen bij De Kromme Dissel. Als bijbaantje werk ik bij restaurant Het Oude Gemeente huis in Rhenen. De bazin, Janneke Eerbeek, is een bekende voor De Kromme Dissel. Zij heeft er vroeger haar leerling-periode vervuld en adviseerde mij om te proberen bij De Dissel binnen te komen. En dat is dus gelukt!

Wat doe je in jouw vrije tijd?

Ik heb van jongs af aan altijd in het zwembad gelegen. Na zwemles ben ik in de selectie gekomen en vele wedstrijden gezwommen. Tegenwoordig zwem ik wel iets minder maar sta nog regelmatig langs de kant pupillen te trainen. Naast zwemmen was er altijd al een liefde voor koken en eten in het algemeen. Vandaar de koksopleiding ☺

Welke ‘partie’ (discipline) trekt je het meest aan in de keuken?

Ik ben natuurlijk nog een groentje in de keuken en vind alles heel interessant maar de patisserie trekt me op dit moment nog het meest.
Ik vind het heel gaaf om nu naast Arne en Timo te staan in de patisserie.

Waar sta je over 10 jaar?

Over tien jaar hoop ik mijn eigen restaurant te hebben in een grote stad.

Dat is mijn droom!