Terug

Pomme Feuilletée

Gerechten_020 Een heerlijk recept voor de koude dagen bij een kopje koffie of als dessert.

Frangipane

180 gr amandelspijs, 90 gr boter, 1 ei, 1 tl bloem

Sla de boter luchtig met een mixer en meng het met de bloem, het ei en de amandelspijs.

Pomme Feuilletée

1 ronde plak roomboter bladerdeeg met diameter van 25cm, 5 appels, 2 gr kaneel, 40 gr kristalsuiker

Prik met een vork of een gaatjesroller gaatjes in het bladerdeeg. Besmeer vervolgens het deeg met frangipane. Schil de appel en snij het klokhuis eruit. Snij de maanvormige stukjes appel in dunne plakjes van 2 mm. Leg de appelplakjes ronduit over de frangipane. Meng de suiker met kaneel en bestrooi hier de appelplakjes mee. Bak de Pommes Feuilleté 17 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden. Als de taart klaar is, net voor het afmaken van het gerecht, bestrooien met een beetje poedersuiker/kaneel mengsel.

Karamelsaus

20 gr poedersuiker, 400 gr suiker, 100 gr glucose, 5 dl slagroom

Meng de suiker en de glucose en karamelliseer dit tot de suiker net begint te kleuren. Giet nu de room erop en roer tot de suiker helemaal is opgelost in de room. Kook dit in tot sausdikte.

Vanille-ijs

500 ml room, 500 ml melk, 400 gr suiker, 325 gr eidooier, 2 uitgeschraapte, vanillepeulen

Meng alle ingrediënten en verwarm al roerend tot 83 graden. Laat de compositie afkoelen en zeef dan de compositie. Draai op in een ijsmachine/sorbetière.