Blog

Culinary Team van Nederland
 kookt 24 april op Kasteel Doorwerth


Het Culinary Team is op weg naar Erfurt voor de IKA Olympiade der Köche 2016. Zeg maar de Olympische spelen voor topkoks.
Het team bestaat uit tien professionals met ieder zijn eigen talent en werd tijdens meerdere internationale wedstrijd al met eremetaal bekroond.Voor de discipline ‘Warme keuken’ moet het team tijdens deze wedstrijd een

Lees meer

Brouwer’s Wijnpraat: Witte wijn

Langs een klein trappetje naar beneden moet ik gebukt de massieve houten deur open maken om in mijn domein te komen.
Linksaf staan de grote jongens uit Frankrijk, dan de Spaanse toppers en vervolgens al het mooie uit Zuid-Afrika.
Rechts staan de mousserende wijnen en rechtdoor bereiken we de arrangementwijnen.

Lees meer

Brouwer’s wijnpraat: Bubbels

Het is een moment muisstil in de zaak, alle ogen in het volle restaurant zijn op mij gericht.
Mijn sabel schrijdt vastberaden langs de hals van de fles, waarna de bubbels hun bruisende vrijheid vinden.
Ik schenk de wijn in sexy slanke glazen die beslaan van ‘s werelds geniaalst bereide druivensap. Champagne en…applaus!

Lees meer

Wie ben ik: Alexandra Hendriks

“Ik wilde wel eens ervaren hoe het er in een sterren restaurant aan toe gaat.
Alexandra Hendriks – 28 jaar – Arnhem – gastvrouw
(inmiddels is Alexandra F&B manager bij Hotel Klein Zwitserland)

Lees meer