Terug

Wie ben ik: Mark Snoek

mark (1 van 1)“Ik voelde mij als een Snoek in het water”

Mark Snoek- 19 jaar-Lutten- Chef de rang in de bediening (uit dienst)

Hoe ben ik in de horeca terecht gekomen?

Een lang verhaal dat 6 jaar geleden is begonnen, toen ik nog 15 was. Mijn oom werkte in een Michelin sterrenrestaurant en ik vond dat reuze interessant. Die zomer ben ik begonnen met mijn eerste zomerbaantje in Hardenberg bij restaurant Het Heemste. Dat was een waanzinnige tijd! Zo ontdekte ik dat ik veel ambitie had om door te groeien in de horeca. Na de middelbare school ben ik begonnen aan de opleiding Horeca management. Ik koos hiervoor, omdat het een vrij brede opleiding was, waar ik later alle kanten nog mee op kon.

Waar heb je allemaal gewerkt?

Toen mijn interesse in de horeca een beetje begon, zie eerste stukje, heb ik voor een zomerbaantje gesolliciteerd bij Boomstammenrestaurant Het Heemse in Hardenberg. Omdat ik nog te jong was om in de bediening te werken werd ik aangenomen als terreinknaap. Die zomer ben ik begonnen met tuinieren tot ik uiteindelijk toch mocht meewerken in de bediening. Voor mijn opleiding heb ik verschillende stages gehad. Ik ben begonnen met een stage bij de Bokkenpruik in Hardenberg, mijn eerste ervaring met een Michelin sterrenzaak. Vervolgens heb ik een periode bij Wildthout in Ommen stage gelopen en heb daar nog anderhalf jaar in de keuken gewerkt. Hier kwam ik er achter dat de keuken toch niet helemaal mijn ding was. Het volgende stagebedrijf was daar vlakbij, ook in Ommen, Restaurant De Zon. Ik heb daar in de bediening gestaan, maar ook veel gewerkt op het landgoed dat daarbij hoort. Toen kwam eindelijk het moment dat ik met mijn stage mocht beginnen bij mijn oom Iddo, dus bij De Kromme Dissel. Het ging nu om een stage van een half jaar. Ik mocht hier blijven werken als ambulant, om vervolgens terug te komen voor mijn eindstage. Na deze 2e stage kreeg ik een vast contract aangeboden en ben ik naar Ede verhuisd. Ik werk ondertussen alweer 3 jaar bij De Kromme Dissel als ‘Chef de rang’.

Waarom ben je hier komen werken?

Ik kende het restaurant natuurlijk al van naam, via mijn oom. Door de stages die ik er heb gedaan, kende ik het restaurant beter. Het is een bijzonder bedrijf en voelde mij als een Snoek in het water. Ik kreeg een vast contract aangeboden bij een restaurant, dat perfect aansloot bij mijn ambities. Zo’n kans moet je toch altijd pakken!? In het restaurant kan ik mij nog steeds verder ontwikkelen en worden mijn ambities alleen maar meer en groter. Daarnaast is het ook fantastisch om te werken met zo’n hecht en professioneel team. Zowel keuken als bediening staat elke dag weer te knallen om een topprestatie neer te zetten.

Wat is jouw mooiste moment in de Kromme Dissel?

In de periode van ruim 3 jaar, dat ik hier nu werk, is het nogal lastig om één moment te noemen. Ik heb al zoveel mooie momenten gehad met zowel gasten als collega’s; van personeelsfeesten, zo breed als een concert in Amsterdam, een weekendje weg met iedereen naar Ameland of bij terugkomende gasten die je bedanken voor weer een topavond. Het is echt heel lastig, misschien komt mijn mooiste moment nog wel. Dat mag dan wel een heel mooi moment zijn, wil het de rest overtreffen!