Terug

Wie ben ik: Léon Veltman

Léon Veltman
Geboren in Wageningen in 1999
Leerling kok 2019-2020
Vakschool Wageningen

Waar kom je vandaan?
Ik ben geboren in Wageningen en woon er al mijn hele leven.

Welke opleiding heb je gedaan?
Na het VMBO ben ik naar Vakschool Wageningen gegaan waar ik ‘Zelfstandig werkend kok’ niveau 3 heb gedaan. Nu doe ik daar ‘gespecialiseerd restaurantkok’ niveau 4.

Hoe ben je in de horeca terecht gekomen?
Voor het VMBO moest ik twee stages doen. De eerste deed ik bij Fletcher Hotel De Wageningse Berg en de volgende bij Grand café Suisse, ook in Wageningen. Daar ben ik besmet geraakt met het horeca-virus.

Wat vind je het leukste aan de keuken?
Ik vind de variatie aan gerechten met de verschillende technieken super interessant. Je kan maar door blijven combineren! En als er dan ook nog gasten komen om onze gerechten te eten, dan geeft dat een enorme kick.

Wat vind je leuk om te doen naast het werk?
Als ik niet in de keuken sta, kun je me vinden aan de waterkant waar ik lekker zit te vissen op baarsjes en forentjes. Verder doe ik aan korfbal en ga ik graag op stap met mijn vrienden.

Wat zijn je favoriete #hashtags
Ik heb eigenlijk geen favoriete hashtags maar ik laat me op instagram graag inspireren door mooie foto’s van gerechten.

Kunnen we je volgen op insta?
Ja dat kan zeker: leon_veltman_

Waar wil je staan over 10 jaar
Ik zou dan graag als Chef de partie in de garde/ patisserie werken in een buitenlands restaurant bijvoorbeeld in Duitsland of Belgie. In de hele verre toekomst zou ik graag een eigen zaak willen, misschien wel in het buitenland.