Terug

Kunst van Hannet Rodenrijs siert De Kromme Dissel

Enige tijd geleden kwamen we in contact met de Oosterbeekse kunstenares Hannet Rodenrijs. Haar “Portretten van de wereld”, fameuze iconen levensecht geportretteerd, inspireerden ons enorm. Dit leidde tot een samenwerking, waarbij het interieur van De Kromme Dissel wordt gebruikt als decor voor haar kunst.

In het restaurant zijn o.a. de portretten van Salvador Dali, Nelson Mandela, Charles Darwin, Pablo Picasso, Frida Kahlo, Billie Holiday en Ho Chi Min te bewonderen. Daarnaast staan er vazen waarop ‘Het meisje van Vermeer’, Brigitte Bardot, Amy Winehouse en Maria Callas geportretteerd zijn. Zowel de portretten, als de vazen zijn tegen een schappelijke prijs te koop.

De liefde voor het portret ontwikkelde Hannet Rodenrijs toen ze op haar achttiende studeerde aan de kunstacademie in Parijs. Hannet volgde daar, samen met studenten van de Academie des Beaux Arts, een opleiding voor model- en portrettekenen.

Verre reizen kleuren haar leven en inspireren haar dagelijks bestaan. Haar grootste passie gaat uit naar het schilderen van een model of portret in opdracht. De schilderijen zijn uiterst realistisch, met soms een licht abstracte toets of een toefje glamour.

Hannet Rodenrijs -10