Terug

Wie ben ik: Desiree Schoonderbeek

Desiree Schoonderbeek, 32 jaar, Renkum, chef de rang (uit dienst).

janneke Mijn naam is Desiree Schoonderbeek, 32 jaar en ik woon in Renkum. Toen ik van de middelbare school afkwam wist ik niet goed welke opleiding ik wilde volgen. Ik deed uiteenlopende stages: van een kinderdagverblijf tot in een verzorgingshuis. Eén ding heb ik geleerd op deze stages; dit is niks voor mij! Als bijbaantje werkte ik achter de counter in het ziekenhuis in Ede. Ik vond het klantencontact daar erg leuk, dus het werd de hotelschool in Wageningen.

Na mijn eerste stage was ik om, de horeca is het helemaal voor mij! Na mijn opleiding voor gastvrouw ben ik van Ede naar Rhenen verhuist. Daar heb ik in verschillende restaurants gewerkt. De laatste drie en een half jaar werkte ik bij restaurant ‘Het Oude Gemeentehuis’, waar ik de ‘verfijnde’ kneepjes van het vak heb geleerd en een fantastische tijd heb gehad.

Ongeveer anderhalf jaar geleden zijn mijn vriend en ik naar Renkum verhuist en kregen een zoontje die inmiddels zeven maanden is. De combinatie met vier avonddiensten en ons zoontje werd mij iets te zwaar. Ik ben toen opzoek gegaan naar een nieuwe uitdaging en die vond ik al snel! Sinds een mei 2017 werk ik bij De Kromme Dissel.

Voornamelijk tijdens de lunch kunt u mij treffen. Ik kan het zo beter combineren met mijn gezinssituatie. Ik heb het erg naar mijn zin in dit restaurant met zo’n fantastische keuken en erg gezellige collega’s!

Wel moet ik erg wennen aan de grootte van het bedrijf, ik ben al meerdere malen de weg kwijt geraakt in het naastgelegen hotel. Gelukkig begin ik nu de weg een beetje te kennen. Ik hoop bij De Kromme Dissel nog veel meer van dit mooie vak te mogen leren en zeker nog van onze sommelier Ronnie, wat betreft de wijn- spijs combinaties.

Tot ziens bij De Kromme Dissel!

Desiree Schoonderbeek