Terug

Wie ben ik: Daimy van den Top

Daimy van den Top, 19 jaar, Stagiaire bediening (uit dienst).

Daimy-2Hoe ben je in de horeca terechtgekomen?

Toen ik 16 werd ging ik op zoek naar een leuk bijbaantje in de buurt. Ik kwam bij ‘Juffrouw Tok’ terecht en had het daar erg naar mijn zin. Toen ik van de HAVO kwam wist ik eigenlijk niet zo goed welke kant ik op wilde en koos de redelijk algemene opleiding ‘Economie’. Dit bleek echter niets voor mij te zijn. Door de ervaring, die ik opdeed bij Juffrouw tok, heb ik gekozen voor de opleiding Horeca Manager/ Ondernemer en dat bevalt me een heel stuk beter! Deze MBO opleiding volg ik aan de Vakschool Wageningen waarvoor ik een half jaar stage moet lopen in de praktijk.
En wat is daarvoor dan de beste plek? Bij De Kromme Dissel natuurlijk!

Waar sta je over tien jaar?

Ik hoop het aankomende jaar deze huidige studie af te ronden en dan volgend jaar een HBO studie te gaan volgen. Ik weet alleen nog niet welke dat zal worden. Dus waar ik over tien jaar sta, is voor mij ook nog een raadsel. Ik hoop in ieder geval een mooi diploma op zak te hebben en een leuke baan te hebben.

Het mooiste moment bij de Dissel?

De leukste momenten vind ik dat je van een gast een compliment krijgt. Als ze bijvoorbeeld zeggen dat je het goed doet, dan voel ik me echt reuze trots. Maar ook het personeelseten op zaterdag want dan maken de koks er altijd iets bijzonders van. We eten dan gezellig met het complete team. Soms als er een nieuw menu is, mogen we de nieuwe gerechten proeven samen met de wijn. Dat is erg leerzaam en super lekker!