Terug

Crème soep van gerookte knoflook met procureur en antiboise

Voor degene die onze crèmesoep van eekhoorntjesbrood al heeft geproefd,
is dit nog een favoriete soep bij onze gasten!

Crèmesoep van gerookte knoflook

2 sjalotten fijn gesneden 3 bollen knoflook, 3 takjes tijm,1 blaadje laurier, 3 eetlepels crème fraiche, ½ liter room (ongezoet), ½ liter groente bouillon (basis recept), 50 gr boter, 100 gram buikspek.

Rook de knoflook bollen een half uur in een rookbak, Fruit in een diepe pan, in de boter eerst de sjalot, knoflook, tijm en spek aan. Voeg nu de room, crème fraiche en bouillon toe en breng op smaak met zout en peper. Laat dit een half uurtje trekken en zeef de crème soep. Schuim de soep op met een staafmixer.

Procureurstuk van Birkshire varken

1 plak procureurstuk van Birkshire varken van 200 gram, 1 eetlepel mosterd, 5 takjes tijm ontdaan van steeltjes en gehakt, 2 teentjes knoflook gehakt, knoflookolie.

Marineer het vlees een half uur met knoflookolie, de mosterd, tijm, gehakte knoflook en breng op smaak met zout en peper. Bak het vlees in een bakpan rondom en gaar nog door in een voorverwarmde oven op 70 graden tot een kern temperatuur van 62 graden. Snij het vlees in dunne plakjes.

Antiboise

2 rijpe tomaten, 8 appelkappertjes, 1 sjalotje gesnipperd, 1 teentje knoflook gesnipperd, olijfolie.

Pliceer de tomaten, pel de schil eraf en snij de tomaten in vieren. Haal de zaadjes eruit en snij het tomatenvlees in fijne brunoise. Blancheer de sjalot en knoflook kort en hak de appelkappertjes fijn. Meng alles en voeg een klein scheutje olijfolie toe. Breng op smaak met zout en peper.