Terug

Wie ben ik: Charissa Hendrikx

charissa (1 van 1)“Kaas blijft voor mij fascinerend.”

Charissa Hendrikx-21 jaar-Doesburg-Chef de rang/ gastvrouw/ fromager (uit dienst)

Hoe ben ik in de horeca terecht gekomen?

Op de middelbare school kreeg ik een beroepenlijst en daar stond het woordje “Gastvrouw” op. Wat een mooi woord dacht ik! Zodoende ben ik met mijn ouders naar een horecaschool gegaan om te kijken, en het beviel me daar meteen. Voor mijn opleiding moest ik verschillende stages lopen. Ik ben begonnen bij Dining56 in Arnhem en later bij Bronckhorst in Rheden. Steeds begon mij het hogere segment in de horeca te interesseren en heb ik gesolliciteerd bij het Raedthuys in Duiven. Ik heb er veel geleerd en is mijn passie voor kaas ontstaan. De bereidingen en variatie die de kaasboeren over de wereld gebruiken zijn oneindig. Kaas blijft voor mij daarom fascinerend. Dit voorjaar zocht ik een nieuwe uitdaging. Ik solliciteerde bij de Kromme Dissel en werd aangenomen als chef de range.

Waarom is de Kromme Dissel speciaal voor jou en waarom ben je hier komen werken?

Ik ben bij de Kromme Dissel komen werken omdat het jarenlang bekend staat om haar constante kwaliteit. De sfeer tussen keuken en bediening is heel speciaal voor mij. Nog nooit heb ik ergens meegemaakt dat de keuken en bediening zo goed samenwerken. Ik krijg bij De Kromme Dissel de kans om mij verder te ontwikkelen. Van Ronnie, de sommeliers, leer ik elke dag weer nieuwe wijnen en wijnspijs combinatie kennen en ik word vrij gelaten om de kaaswagen naar mijn inzicht samen te stellen. Ik vind het erg fijn dat ik in dit bedrijf met mijn passies uit de voeten kan!

Wat is jouw mooiste moment in de Kromme Dissel?

De mooiste momenten vind ik altijd als wij weer een nieuw menu hebben. Dan proeven wij met z’n allen alle wijnen en gerechten door en delen wij met elkaar onze belevingen. Naast dat het natuurlijk erg gezellig is om met zijn allen te eten, is het ook erg leerzaam. Zoveel kritische mensen bij elkaar leveren altijd mooie discussies op over de kleinste details.