Terug

Wie ben ik: Bastiaan Besaris

Bastiaan Besaris, assistent maitre/ sommelier

bastiaan-4310

Hoe ben ik in de horeca terecht gekomen?
Als broekje van 14 ben ik begonnen als hulpje bij de cafetaria op de hoek. Daar ben ik besmet geraakt met het horeca virus! Na de middelbare school ben ik de hotelschool gaan doen en kwam te werken bij restaurant De Brugwachter. Ik heb daar alle afdeling bewandeld.

Het was zo’n zes jaar geleden dat ik in aanraking kwam met de Bilderberg hotelgroep. Ik kreeg de functie ‘restaurant superior’ bij Bilderberg Hotel de Keizerskroon in Apeldoorn. Daar heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen tot ik toe was aan mijn volgende uitdaging. Ik werd overgeplaatst naar Bilderberg Hotel Wolfheze , waar ik de functie ‘Service Manager’ kreeg.
De volgende stap lag om de hoek, in Heelsum. Daar kwam de vacature assistent- maître vrij en werd er afgelopen zomer voor benaderd. Ik was vereerd maar ook zeker geïnteresseerd want dit is natuurlijk wel dé plek om de fijne kneepjes van de wijn-spijs combinaties te leren van sommelier Ronnie Brouwer en chef kok Tonny Berentsen.

Wat doe je als je niet bij De Kromme Dissel bent?
In mijn vrije tijd sport ik graag en lees ik veel over wijn. Ik zie het bestuderen van wijn dan ook meer als een uit de hand gelopen hobby als dat het mijn werk is. Ook geniet ik graag met vrienden en familie van een goed diner, met een bijpassend glas wijn ☺

Waar sta je over 10 jaar?
Ambitieus dat ik ben, zou ik graag General manager willen worden van een Boutique hotel, in het hogere segment. Als dat niet gaat lukken, ligt mijn Interesse in de wijnwereld en lijkt me een leuke baan in die wereld ook een hele leuke uitdaging.