Voor het 43e jaar een Michelinster!

RESTAURANT DE KROMME DISSEL BEZIT AL 43 JAAR MICHELINSTER

Heelsum, 26 november 2013 – Bij de jaarlijkse toekenning van Michelinsterren ligt de nadruk op nieuwkomers en stijgers. Toch zijn er ook sterrenrestaurants die minder in de spotlights staan, maar die wel al jaren borg staan voor een constante culinaire kwaliteit. Restaurant De Kromme Dissel is zo’n restaurant. Voor het 43ste jaar op rij wist men de felbegeerde Michelinster te prolongeren. Daarmee heeft De Kromme Dissel voor de langste aaneengesloten periode in Nederland de ster der sterren in zijn bezit.

“Het blijft elk jaar weer een zenuwslopende ontknoping. Je weet dat het krijgen en het behouden van een Michelinster geen gelopen race is. Opnieuw hebben we met het hele team een geweldige prestatie neergezet. De gast plezieren is het mooiste wat er is, dat doen we met veel liefde voor pure en eerlijke ingrediënten. Onze inspiratie stopt nooit, we zijn altijd op zoek naar nieuwe combinaties en vergeten daarbij de klassiekers uit onze keuken niet. Ik zie de bekroning door Michelin als een bekroning door onze gasten,” aldus chef-kok Tonny Berentsen.

“Als Bilderberg zijn we bijzonder trots op het prolongeren van de Michelinster door het team van Tonny Berentsen. Een mooier bewijs dat hier met passie voor het vak en voor de gast wordt gekookt kun je niet vinden. Chapeau!”, aldus Rik Goedkoop, General Manager van Bilderberg Hotel Klein Zwitserland, waarvan Restaurant De Kromme Dissel deel uit maakt.

De Kromme Dissel opende haar deuren in 1968 en al in 1971 behaalde de toenmalige Chef-kok Bert Willemsen de Michelin-ster. Na hem waren achtereenvolgens Klaas Jan van Kammen, opnieuw Bert Willemsen, Angelique Schmeinck en de afgelopen twaalf jaar chef-kok Tonny Berentsen en zijn team verantwoordelijk voor deze topprestatie.

Over Bilderberg

Bilderberg is een Nederlandse hotelonderneming en beschikt over 18 hotels in het vier- en vijfsterrensegment, 216 vergaderzalen en 1.725 hotelkamers. Bij Bilderberg werken 1.300 medewerkers. Bilderberg streeft ernaar om voorop te lopen op het terrein van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) en kiest voor een duurzame bedrijfsvoering. De certificering van alle hotels met het milieukeurmerk Green Key en de invoering van het gezondheidsprogramma ‘Bilderberg Vitaal’ en het inzetbaarheidsplan ‘On the Move’ voor medewerkers zijn hier onderdeel van

Andere nieuwsartikelen