Terug

Proeven, voelen, ruiken en zien in ons nieuwe kookboek ‘Inspiratie’

Van gasten krijgen we vaak de vragen “hoe komen jullie aan de ideeën?” en “wat zijn jullie inspiraties?” Dat zijn eigenlijk best goede vragen, waar we niet één antwoord op kunnen geven. Want wat is ‘inspiratie’ nu eigenlijk en hoe persoonlijk is het wel niet.

Ieder binnen de brigade van De Kromme Dissel wordt anders geïnspireerd. Toch komen de inspiraties samen tijdens een servies. Vanuit de keuken komen de gerechten, terwijl de service op topniveau werkt om de gast in de watten te leggen. In ‘Inspiratie’ gaan we hier verder op in. Want als je ‘inspiratie’ zegt komen ook fantasie, het gebruik van je zintuigen, enthousiasme en de drang naar innovatie om de hoek kijken. We kwamen erachter dat elk gerecht zijn eigen verhaal heeft en dat ieder van ons daar invloed op heeft gehad. In het boek kunt u lezen wie de gerechten heeft bedacht en waarom.

Naast de gerechten uit de keuken kunt u ook het inspirerende verhaal horen van onze fromager Charissa Hendrikx over een kaasreis door Europa. Bij een mooi gerecht hoort natuurlijk ook een mooie wijn. Ronnie Brouwer, maitre-sommelier beschrijft hoe hij geïnspireerd raakt om tot mooie wijn-spijs combinaties te komen.

Wij hopen dat het boek u zal verbazen en zal inspireren om zelf de keuken in te gaan om één van onze gerechten te koken of uw eigen fantasie te vertalen naar een nieuw en uniek gerecht.

Soms zit het in een klein hoekje, soms is het moeilijk en soms makkelijk. Soms komt het zo uit de lucht vallen of loop je er overheen. Op straat of in het bos, op de snelweg of in het vliegtuig, op de markt of in een café. Op het eerste gezicht zie je het niet, maar wie verder kijkt, kan er niet meer omheen. Laat je fantasie spreken, gebruik al je zintuigen om je te laten inspireren om creatief te zijn.

Tonny Berentsen

 

Bestel hier het kookboek online en geniet van een gratis inspirerende lunch >> 

Tonny inspiratie1 (1 van 1)