Terug

Onze nieuwe keuken stagiaires: Nicky en Bas

bas en nicky (1 van 1)Vanaf de tweede week van februari wordt het keukenteam ook dit jaar
weer versterkt door twee enthousiaste stagiaires (uit dienst).
Nicky en Bas zullen tot de zomervakantie bij ons stage lopen.

Nicky Hendriks
21 jaar, Nijmegen

(links op de foto)
Ik ben student aan de ROC Nijmegen en zit in het tweede jaar.
Ik studeer ‘leidinggevend in de keuken’.

Mijn interesse voor de horeca is ontstaan doordat ik mijn moeder eens ging helpen in de keuken.
Zij werkt bij een cateringbedrijf in Nijmegen. Ik heb daar als 15 jarige mijn eerste horeca ervaring opgedaan en was eigenlijk gelijk verkocht. Dit smaakt naar meer!

Ik ben horeca-ondernemer/ manager gaan studeren en tijdens deze opleiding werd de liefde voor het koken steeds groter.
Ik heb de opleiding afgemaakt en gelijk aangemeld bij de koksopleiding die ik nu dus doe.

Als bijbaantjes heb ik bijna alle facetten van ‘horeca’ wel gezien.
Zo heb ik als barman veel gewerkt op diverse festivals. Ik werkte in cateringbedrijven en doe nu dus de stage in een sterrenrestaurant!

Voor de toekomstbeeld heb ik nog veel ambities, maar eerst maar veel leren bij Chef Tonny!

Bas de Vries
21 jaar, Doorwerth

(rechts op de foto)
Ik ben student op de Vakschool Wageningen en doe daar de ‘Culinaire academie’.
Op dit moment zit ik in mijn laatste jaar, het vierde jaar dus.

De interesse voor de horeca is ontstaan toen ik 14 jaar was. Ik mocht eens helpen in het Italiaanse restaurant ‘Zilli’.
De chef daar, was een vriend van m’n ouders. Zo stond ik daar dan, met een veel te grote koksbuis, mijn eerste aardappels te schillen. Daar heb ik het horeca-virus opgedaan en ben er nooit meer van genezen. Zodra ik van de middelbare school af was,
ben ik begonnen met de horeca opleiding.

Bij restaurant ‘Zwagers’ in Arnhem en in Hotel Papendal heb ik mijn eerdere stres gedaan.
Nu in De Kromme Dissel hoop ik natuurlijk nog meer te leren op sterrenniveau.
Na deze opleiding wil ik nog de hbo-opleiding ‘Commerciele economie’ doen en uiteindelijk gaan voor een eigen restaurant.